האם יש לכם קוד אתי? האם יש דברים שלא תעשו עם רחפנים משום שהם לא ראויים לדעתכם?
בוודאי. אנחנו פטריוטים, ישראלים, אוהבי הארץ, משרתים שנים רבות בצה”ל בשירות קבע וגם במילואים. לכן לא נשתף פעולה עם שום גורם שיכול להיות עוין, פלילי או פח”עי.
זהו קו אדום אותו לא נעבור לעולם.
האם תעשו מעקב אחרי זוג לדוגמא?
אנו לא עוסקים במתן שירותי רחפנים למשרדי חקירות. יותר מכך, אנו לא מספקים שירותי רחפן לצילום וידיאו של אירועים פרטיים כמו חתונות או בר מצוות. שום דבר שיכול להכניס אנשים לפריים כאובייקט לצילום. אנחנו מצלמים וממפים שטח ומביאים תפוקה שארגונים עסקיים יכולים לעבוד איתה בהקשר של הקרקע.
אני שואל את השאלה הזו משום שלעיתים שימוש ברחפנים גובל בחדירה לפרטיות, אתה אומר שאתם לא חודרים לפרטיות של אף אחד אלא טיפול פרטני ומקצועי.
לדעתי, באיזשהו שלב יצטרכו לקבוע קוד אתי לרחפנים ע”מ שלא יקרה לנו מה שקורה בכל עולם האינטרנט והמחשבים.
להטיס רחפן זה לא סיפור מורכב במיוחד, תבוא איתי יומיים לשטח ואוכל ללמד אותך להטיס את רחפן ללא שום בעיה.
הקושי הוא לדעת לפעול במרחב האווירי, להבין את החוק ואת התיאוריה. חשוב גם לדעת איך לתאם טיסה באופן שעומד בכללים שקבע הרגולטור- אלו שמקנים לך את הרישיון לבצע הפעלה של רחפנים באופן מסחרי.
לא ניתן להתכחש לעובדה שיש המון אנשים שרכשו עשרות אלפי רחפנים לשימושים פרטיים. כל אחד והשימושים שלו. אנו יודעים שאנשים עושים שימוש ברחפנים לצורכי פנאי וספורט בניגוד לכללים שקבע הרגולטור. לדוג’ מטיסים מעל גובה 50 מטרים, בשטחים אורבניים, מעל אנשים ועבור צורכי מסחר- זו עברה על החוק.
מי שמעוניין להטיס בצורה מסחרית צריך לעשות רישיון בתהליך שדומה להוצאת רישיון על רכב. יש להתחיל בקורס, ולאחר מכן לעבור מבחן תיאוריה הכולל; מטאורולוגיה, חוקי טיס וידע טכני. לבסוף עליו לעבור מבחן מעשי ע”י בוחן של רת”א. זאת הדרך לקבל רישיון ממדינת ישראל מטעם משרד התחבורה. ברגע שיש לך רישיון אתה מוסמך ויכול לעבוד כמטיס רחפנים, אך עדיין מחויב לעבוד תחת מפעיל אווירי. כלומר תחת חברה שהוכשרה ע”י רת”א להיות מפעילה אווירית, להעסיק מטיסים ולספק שירותי רחפנים מסחריים.